Корнелия Нинова и Георги Кадиев са подали оставки

Новините

11-06-2014, 06:19

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Оставката на правителството зависи от това коя дата ще бъде договорена за изборите.

Сергей Станишев да започне преговори с президента, ДПС и останалите политически партии за възможно най-ранна дата за провеждане на предсрочни парламентарни избори. Това реши националният съвет на БСП преди минути след 8-часово инфарктно заседание. Червеният пленум обаче не определи коя е най-подходящата дата за вот, въпреки че в доклада си по-рано през деня лидерът поиска това да се случи до края на юли. По-вероятно е изборите да са в началото на септември, коментираха членове на соцръководството, след като пленумът масово се обяви срещу избързването и изтеглянето но вота след месец.

Според члена на изпълнителното бюро Антон Кутев оставката на правителството зависи от това коя дата ще бъде договорена за изборите.

Станишев получи мандат и за промени в изпълнителоното бюро и предизборния щаб на партитята, които той трбява да предложи на следващ пленум

Конгрес на партията ще се реши кога ще има, след като се насрочи датата за изборите, обясни Антон Кутев.

От изказването на Кутев стана ясно, че Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат. Георги Кадиев също е подал оставка и като народен представител, и като член на ИБ на БСП.

"Смятам, че не само лидерът на БСП трябва да носи отговорност и когато искаш носене на отговорност, трябва да дадеш личен пример. Това каза Нинова пред журналисти, цитирана от Фокус.

„Аз казах – поемам своята и подавам оставка от поста, който заемам. Не сме решили дали ще има конгрес преди срещата на Бузлуджа”, добави Нинова.