Атака иска оставката на правителството и избори на 20 юли

Новините

11-06-2014, 09:40

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Сидеров: Орешарски е поредната колониална марионетка

Лидерът на партия Атака Волен Сидеров поиска незабавна оставка на кабинета "Орешарски" и се обяви за провеждане на предсрочен вот на 20 юли. По думите на Сидеров правителството не е доказало с нищо през тази една година, в която управлява, че върши нещо за страната.

Парламентарната група на Атака се появи пред парламента с плакати "избори на 20 юли". "Не разбирам защо се уплашиха реформатори, протестъри, гербаджии защо се стреснаха?", попита Сидеров.

Националистът увери, че партията му не се плаши от предстоящия вот и обяви, че проведените европейски избори са били изборите с най-много купуване на гласове.

Лидерът на Атака повтори тезата на партията, че вотът от 25 май трябва да бъде касиран. Той определи партията "България без цензура", като най-големият купувач на гласове и припомни казусите с мнимите дарители на партията.

Сидеров коментира и проведения вчера пленум на БСП. "Удивен съм, че на този пленум вчера не стана дума за купуването на изборите", каза той.

"Ние можем да помогнем този вот да свали правителството, а не да чакаме то само да реши кога", коментира Сидеров по повод предстоящия за гласуване вот на недоверие. Той заяви, че и преди е гласувал против този кабинет.

По думите му премиерът бил показал, че е поредната "колониална марионетка". "Вотът бихме го подкрепили, ако има сериозно намерение от страна на ГЕРБ", каза той.

Що се отнася до факта, че след изборите Сидеров се появява едва сега в публичното пространство, той заяви, че е имал пътувания извън страната.