Дончев: "Бомбата да гръмне" в други ръце е целта на БСП и ДПС

Животът

12-06-2014, 09:06

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Според него конкретната причина за разрива в управляващата коалиция е опитът за съхраняване на политическите сили БСП и ДПС по отделно и личнито оцеляване на Станишев

Реалните проблеми на управлението са, че правителството не може да се справи до края на годината и целта на партийте зад кабинета е "бомбата да гръмне в нечий други ръце". Тезата е на Томислав Дончев,според когото ситуацията в държавата не предполага никакъв ентусиазъм.

Пред bTV избраният за евродепутат от ГЕРБ не изключи еднопартийно управление след извънредните избори, но направи уговорката, че това е малко вероятно. Той неотговори конкретно дали при евентуално взимане на властта от ГЕРБ ще стане министър.

В опит за бъде откровен той заяви, че на този етап утрояване на пенсиите и петорни увеличения на заплатите са невъзможни. По думите му трябва да мине поне една година преди някой премиер или министър да покаже видими резултати.

Според него конкретната причина за разрива в управляващата коалиция е опитът за съхраняване на политическите сили БСП и ДПС по отделно и личнито оцеляване на Станишев. Дончев изтъкна, че БСП ще носи отговорност освен за управлението си с ДПС и за партньорството си с „Атака”.

Дончев обвини сегашното правителство в непрозрачност на управлението, в трудоустрояване на свои хора и окопаването на държавни структури. За пример посочи избора в 12 без 5 на нови членове на Сметната палата, което предизвика парламентарен скандал преди ден, както и назначенията по посолства.