Цацаров потвърди за разпита на Моника Станишева

Новините

12-06-2014, 11:05

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Проверките на триото "Василев-Пеевски-Бареков" са в различна фаза

Съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев - Моника Станишева, е била разпитвана във връзка с внесен преди година и половина доклад от така наречената комисия "Хохегер", която действаше в предишното Народно събрание. Това потвърди главният прокурор Сотир Цацаров в четвъртък пред репортери по повод неофициалната информация от предишния ден, пише mediapool.bg.

Цацаров напомни, че самата Моника Станишева е поискала фактите от доклада да бъдат проверени. Това стана с открито писмо до прокуратурата през март м.г. На въпрос защо на държавното обвинение е било нужно толкова много време, за да се активизира по лобисткия скандал, главният прокурор отговори: "Не очаквайте от мен да работя като ръководител движение – гара".

Отново в сряда на разпит в прокуратурата е било почти цялото ръководство на Корпоративна търговска банка (КТБ) без председателя й Цветан Василев, който според неофициална информация не е бил в страната. Разпитът е във връзка с проверката по сигнала на "Протестна мрежа" срещу банкера Цветан Василев, депутата от ДПС Делян Пеевски и лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

Без да назовава имена, главният прокурор коментира пред журналисти на каква фаза е тази проверка. По отношение на едното лице проверката е на фаза разпит, каза той, като тук медиите разпознаха Цветан Василев.

По отношение на второто лице активно приключва работа с проверка на него и семейството му, предстоят и разпити, продължи главният прокурор, без да назовава Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, която също е визирана в сигнала.

За третото лице – там също се прави данъчна проверка. Срещу него има и друг сигнал, по който се работи. Той е свързан с изборите и съмненията за финансиране на неговата формация, каза главният прокурор, очевидно говорейки за Николай Бареков.