Французин и ганаец в Черно море

ВИДЕО: Чужди клубове искат четирима "моряци"

Двама чужди халфове са пред трансфер в Черно море. Това са французинът Матиас и ганаецът Уйлям. Първият e играл за Мартиника и вече е на „Тича“. Ако издържи медицински изследвания, ще подпише договор в понеделник. Уйлям ще дойде утре или до неделя. Той е младежки национал на своята държава, играл е също в португалските Спортинг (|Лисабон) и Жил Висенте и ще премине пробен период. С отбора вече тренира и новият вратар Кирил Акалски от Локо (Пд).

„Преговаряме също с дефанзивен халф от България. Ако не стане, ще се ориентираме към чужденец. Имаме интерес и към играч на Локо (Пд), но не е Данчо Тодоров. От трима-четирима наши футболисти пък се интересуват клубове зад граница“, каза Сашо Станков. Новият треньор допълни още, че в тренировките ще се включат петима юноши – Мартин Костадинов, Александър Попов, Александър Йовчев, Петко Цанков и Николай Иванов.

В сряда „моряците“ пътуват за Банско, където ще проведат два лагера. Първият е от 18 юни до 28 юни, а вторият – от 1 до 12 юли. Първите два спаринга са с македонци. На 22 юни отборът ще срещне Шкендрия, а на 25-и – Хоризонт (Турново). За 27 юни се търси съперник, на 2 юли има мач с Марек, на 5-и – с Банско, а на 9-и – с Монтана.

„Радвам се, че се завърнах в Черно море. Надявам се да надграждаме и да продължим добрата работа на Гонзо, към която изпитвам респект“, каза още Станков.

ВИЖТЕ ВСИЧКО, КОЕТО КАЗА САШО СТАНКОВ ПРЕДИ ПЪРВАТА ТРЕНИРОВКА НА ЧЕРНО МОРЕ: