Манолова: Не сме се отметнали, избори ще има

Новините

13-06-2014, 12:51

Снимка:

БГНЕС/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Резултатът от евроизборите не бил съкрушителен за БСП

Казахме ясно, че ще има предсрочни избори и че правителството ще подаде оставка, а ние не сме партия, която се отмята от думите си, зави по Нова ТВ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова в коментар на изявленията от вчера на Сергей Станишев.

"Не сме като ГЕРБ, които днес искат едно, а утре – друго. Въпросът кога ще е тя не зависи само от нас. Хоризонтът на правителството ще бъде определен от президента. В оставка или не, това правителство ще продължи да работи до 2 месеца преди изборния ден”, заяви Манолова.

"Не е нормално предсрочните избори да са през август, не е добра идея да са и през септември, когато българите още не са приключили летните си отпуски.

Станишев каза, че иска избори възможно най-скоро, защо не и в края на юли, ако има съгласие между политическите сили, но смисълът на това послание беше - избори час по-скоро заради нестабилността на ситуацията и спокойствието на гражданите и на икономиката”, допълни тя.

"Оценката в какво състояние е БСП ще дойде на предстоящите парламентарни избори, резултатите ще го покажат. Резултатът от евроизборите не беше съкрушителен за БСП. Загубихме много избиратели, но толкова загубиха и ГЕРБ”, категорична бе Манолова.