Полицията и прокуратурата влязоха в офисите на КТБ

Новините

13-06-2014, 13:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Новината идва след като главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски

Засилено полицейско присъствие има в сградата на ТВ7 на столичния булевард "Цар Борис lll", в която има офиси на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев, съобщи БНР.

Екипи на полицията и прокуратурата проверяват офиси на Корпоративна търговска банка, съобщи БТА, като се позова на полицейски източници.

По информация на БГНЕС в сградата има над 50 прокурори, следователи и полицаи, които участват в обиските.
Прокуратурата официално съобщава засега, че текат процесуално следствени действия, без да дава повече подробности. От ТВ7 разпространиха съобщение, в което се казва, че в техните офиси няма обиск и работата там тече нормално и по график.Новината идва след като вчера главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че напредва работата по сигнала на "Протестна мрежа" за организирана престъпна група между Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски, информира vesti.bg
Вчера част от ръководството на КТБ се яви на разпит в СДВР. Цветан Василев не е бил сред разпитаните, тъй като е в чужбина.Напоследък в публичното пространство се разпространява слух за разрив в отношенията между Делян Пеевски и Цветан Василев, който се свързва с разпадналото се партньорство между ДПС и БСП след европейските избори на 25 май.
Тази теза бе лансирана от един бивш член на БСП - Татяна Дончева, и един бивш член на ДПС - Осман Октай.
Подобно изявление направи има и току-що напусналият парламента член на БСП Георги Кадиев в телевизионно интервю. "Малко хора знаят защо ДПС и БСП свалиха подкрепата си от правителството. Когато Цветан Василев и Делян Пеевски са добре, БСП и ДПС също са добре. Аз виждам такава зависимост, може и да не съм прав", заяви Кадиев пред Нова ТВ.