Атанас Атанасов: Покушението срещу Пеевски е заради "Южен поток"

Новините

15-06-2014, 16:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е за разпределение на порциите по проекта "Южен поток", заяви бившият шеф на Националната служба за сигурност

Бившият шеф на Националната служба за сигурност Атанас Атанасов определи новината за евентуално покушение срещу Делян Пеевски като активно мероприятие и допусна, че зад него може да се крият интереси, свързани с проекта "Южен поток".

Според него шумът е с цел да се фокусира общественото внимание, за да минат незабелязано други неща.
 
"Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е за разпределение на порциите по проекта "Южен поток".

Основните играчи в строежа на газопровода на българска територия са обръчи на ДПС. Не е изключено банката да не се е държала правилно и да не е дала това, което се е искало”, заяви Атанасов за Нова ТВ.
 
"Тези неща, които се случват между едни фирми и една банка, са резултат от сътресения на последния етаж. Сътресенията са в резултат на това, че Доган е решил, че някой не си изпълнява задълженията или че някой не му е потребен”, заяви за Атанасов относно информацията за  готвеното покушение срещу Пеевски и насочените обвинения за това спрямо Цветан Василевг и хора около него.
 
Атанасов обясни, че в основата на всичко стои разрив между Ахмед Доган и Цветан Василев, като ябълката на раздора е КТБ, чийто корпоративен собственик по документи е именно Василев.
 
"Отдавна е известно, че това е банката на ДПС. Нещо се случи в управлението на този основен обръч, но не знам какви са конкретните причини. Интересно е, че тези публични сътресения станаха, когато Цветан Василев придоби друга банка", посочи още той.