Национален парк "Българско Черноморие" ще фалира държавата?

Животът

16-06-2014, 13:14

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Правителството, което си отива ще подари на Тома Белев и компания цялото българско Черноморие

Прищявката на "зелените" олигарси да превърнат цялото българско Черноморие в Национален парк ще бъде пагубна за държавата и българския народ. То ще коства над 3 млрд лева от държавния бюджет, които ще бъдат платени като обезщетения за отчуждените частни и общински земи. Това ще бъде последният пирон в ковчега на България, посочват от Национална асоциация "Българско Черноморие" в писмо до медиите.

От структурата допълват, че правителството, което си отива ще подари на Тома Белев цялото българско Черноморие, а зад екологичните мотиви на парка стои най-чудовищната далавера в българската история, която ще обрече държавата и народа на тотален фалит.

Анализът, който са направили от асоцияцията показва, че в границите на националния парк са включени над 160 млн. кв.м. общинска и частна земя, която съгласно Закона за защитените територии трябва да бъде заплатена от държавния бюджет. Аритметиката показва, че отчуждаването ще струва над 3 млрд. лева пари на данъкоплатците. За да се осигурят, ще бъдат орязани пенсии, здравеопазване, образование. За тази афера наречена национален парк "Българско Черноморие" всеки един от нас ще плати по 600 лв. - от пеленачето до най-възрастния, алармират от управителния съвет.Най-сериозното им опасение е, че цялото Черноморие заедно с плажовете, след превръщането му в национален парк ще бъде подарено на Тома Белев, защото то ще бъде управлявано от асоциацията на парковете в България, чийто председател е Белев."Заявяваме, че решението на парламента е антиконституционно и ние ще търсим съдействие за обжалване пред Конституционния съд.  Обещаният широк обществен дебат по този важен въпрос не бе проведен. Вместо това тихомълком бяха прескочени няколко процедури от обявяването на национален парк. Управляващите бързат да довършат пъкления си план и обявиха формално само 3 символични обществени обсъждания, които са насрочени за тази седмица в Бургас, Варна и Добрич. Ако допуснем да се случат тези опити за провеждане, то заповедта за национален парк влиза в сила. Тя е необжалваема и не подлежи на съдебен контрол.Призоваваме целия народ да спре скандалния чудовищен проект за Национален парк "Българско Черноморие". Нека кажем "СТОП на ограбването!", призововат от  асоциация "Българско Черноморие".Във Варна общественото обсъждане ще се проведе на 19 юни от 13.00 ч. в сградата на Областна администрация.