Пеевски на разпит в следствието

Новините

16-06-2014, 14:21

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще отговаря на въпроси във връзка със сигнала на "Протестна мрежа"

Депутатът от ДПС, бивш медиен магнат и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски се е явил за разпит в столичното следствие, научи bTV.

Той отговаря на въпроси, свързани със сигнала на „Протестна мрежа” срещу него, Николай Бареков и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Според сигнала, контролираната от Цветан Василев банка има кредити към свързани лица с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева в многократно по-голям размер от допустимото от закона.

Визитата на Пеевски в следствието не е изненадваща. През миналата седмица членове на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка дадоха показания, а главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че „проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице”.

Буквално часове по-късно офиси на близки до Цветан Василев фирми бяха претърсени при мащабна акция на полицията и държавното обвинение. В същия ден се разбра и че трима души са били арестувани, защото готвели атентат срещу Делян Пеевски (според агенция ПИК, това също е сред темите, които следователите искат да обсъдят с него).

Трите сюжета формално нямат връзка нито помежду си, нито с вече потвърдените информации за конфликт между депутата и банкера.