Румънска циганка хваната да проси с русо момченце на остров Родос

Новините

17-06-2014, 09:02

Снимка:

btvnews.bg,архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Случаят стигнал до местните органи, когато гражданин забелязал, че жената злоупотребява и бие момчето

Русо момченце е намерено в ромско семейство на гръцкия остров Родос. Случаят е подобен на този с млаката Мария от Фарсала, който предизвика отромен скандал и международен отзвук преди няколко месеца.

Минувачи забелязали жена от ромски произход, която използвала малко русо момче със сини очи, за да проси пари на площад в главния град Родос. Детето е на видима възраст около година и половина. Случаят стигнал до местните органи, когато гражданин забелязал, че жената злоупотребява и бие момчето. Свидетелят веднага сигнализирал в местната полиция.

След заповед от прокурор на острова, детето е прехвърлено в център за грижи за децата, докато циганката, която е от Румъния е била задържана в ареста, информира bTV.

Предварителното разследване е в ход, за да се определи дали момченцето има кръвна връзка с жената или е било отвлечено. Прокуратурата е разпоредила ДНК тест и всички документи от семейството на жената, с които да се удостоверят гражданското им състояние, както и документи от болница или други официални органи, които да докажат че жената е родила това дете.