Районът около община Варна е отцепен, проверяват забравена чанта (видео)

Животът

18-06-2014, 16:31

Снимка:

Росица Колева

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Сигналът е подаден в 14:50 часа

Районът около общината е отцепен. Ограничителните ленти са поставени заради съмнителна чанта, която е на пейката в близката градинка. Сигналът за багажа без собственик е подаден около 14.50 часа. Екип на СДОТО ще установи какво има в чантата и дали е взривно устройство.

 

По същото време в Общината се събираха кметовете от Национално сдружение на общините на Република България, представители на ромската общност, на дирекция „Бюро по труда” и дирекция „Социално подпомагане”, неправителствени организации. В 15 часа те се срещнаха с представителите на Европейската комисия и на Съвета на Европа, които да ги информират за програмите РОМЕД и РОМАКТ. 

16.50 В момента полицейски робот проверява съмнителната чанта. Целият район между Общината и ул. "Братя Миладинови" е отцепен. На мястото има линейка и пожарна кола. Предстои багажът да бъде отворен с контролиран взрив. 


17.00 Чантата беше взривена. Според кмета на Каварна Цонко Цонев, който стана свидетел на операцията на излизане от сградата на варненската община, чантата (с дизайн и размери за лаптоп) е била оставена до пейката от клошар.