Костадин Костадинов слага началото на нова партия

Новините

18-06-2014, 18:37

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Уредителното събрание е на Илинден в Плиска

Нова националистическа партия ще бъде създадена на 2 август в Плиска, съобщава вестник „Преса“. През уикенда в първата българска столица ентусиасти и представители на граждански организации създадоха инициативен комитет за учредяване на формацията, която ще се казва „Възраждане“. Стартът й ще бъде даден в деня, в който отбелязваме годишнина от началото на Илинденско-Преображенското въстание. Очаква се новата партия да бъде оглавена от Костадин Костадинов – общински съветник във Варна и бивш зам.-председател на ВМРО. „Семейство, морал и образование ще са основните ни приоритети“, обясни Костадинов.

Основен опонент на „Възраждане“ ще е ДПС и партиите, които са участвали в коалиция с движението. Новата формация ще се бори за гласовете на хората, които не гласуват, защото не виждат алтернатива.

"Да, ще се каже че това е поредната партия, че вече са стотици, но в крайна сметка това е хубавото на демокрацията. Когато нещо не ти харесва, опитваш се да го промениш. В родния политически батак промяната няма да дойде от улицата с граждански натиск. Само революция би могла да реши радикално ситуацията у нас, но за това нашето общество все още като че ли няма сили. Затова - политическа организация и борба за налагане на нашите идеи.

Принципите, които ни водят, почиват на нашето разбиране за свободата, достойнството и силата на националната общност. За нас основни стълбове, които изграждат и поддържат държавата и обществото са семейството, морала и образованието. Ще направим всичко необходимо, за да убедим нашите сънародници, че има смисъл в борбата и че не всичко е загубено. Това, което ни е останало, е нашата Родина и нашите деца. Само от нас зависи какви ще бъдат те след нас.

Ето защо насрочихме учредително събрание на 2 август, Илинден, отново в Плиска, отново в старото и овехтяло градско читалище. Защото Видовден (15 юни, бел.ред.) е ден за разплата, а Илинден е ден за бунт. Бунт срещу конформизма, инерцията, нихилизма, упадъка и неверието. Ние не вярваме на онези от поколението с картончетата от Държавна сигурност, не вярваме и на отгледаните от тях наследници, но вярваме в себе си. И ще се борим, за да успеем! ", е написал днес в блога си Костадинов.