Иван Портних: Помощ ще получат всички засегнати от бедствието

Животът

20-06-2014, 11:17

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Над 70 души може да бъдат приютени в СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова"

"Всички, които са засегнати от бедствието в квартал Аспарухово ще бъдат включени в програмата на общината за обезщетяване. Към момента нашата основна цел е да предотвратим още такива случаи. Това е огромна трагедия за града, впрегнали сме всички сили, за да направим така, че повече щети да няма", заяви кметът на Варна Иван Портних. Той разпореди на районния кмет на Аспарухово - Йордан Николов, да организира стриктно обследване на района къща по къща.

Две водоноски има на улица "Розова долина". Спира се движението на леки автомобили към района, ще се движат само колите на градския транспорт, съобщи Купен Пашов, шеф на общинското звено за защита при бедствия и аварии.

Автобусите на градския транспорт се движат, възстановено е и движението на линия №2, а автобус №17 се движи през Боровец. Спряно е движението на тролейбус №88. Спасителните екипи на общинското звено "Гражданска защита" също продължават работа, 7 доброволци от регистрираните са се включили в дейностите през нощта, очаква се днес да се включат още доброволци.Сметопочистващите фирми са ангажирани с разчистване на улиците в града, има сигнал за пропадане на земна маса на пътя Варна – Каменар.Над 70 души може да бъдат приютени в СУПЦ "Анастасия Д-р Железкова", създадена е организация за събиране на помощи в централния офис на БЧК на ул."Братя Шкорпил" във Варна.