Слух: Широка коалиция вместо предсрочни избори

Новините

23-06-2014, 06:10

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

"В понеделник всичко ще се обърне с главата надолу", коментира източник от "Позитано" 20

Нов сценарий се очаква да бъде предложен по време на политическите консултации за определяне на датата за предсрочните парламентарни избори, които се очаква да стартират във вторник.

"В понеделник всичко ще се обърне с главата надолу", коментира наш източник от "Позитано" 20. В каква посока ще бъде обратът все още не е уточнено. Официалната причина е, че разбирателството между партиите се е изгубило. Миналата седмица политическите лидери набелязаха три дати за предсрочни избори - 28 септември, 5 или 12 октомври. От ГЕРБ още на следващия ден обаче отказаха да участват в консултациите.

Чака се и последната дума на соцлидера Сергей Станишев. След завръщането си от Брюксел той още не е събирал най-близкия си кръг, за да обсъдят бъдещите действия на партията.

В политическите среди обаче се засилват слуховете, че е възможен нов кабинет в рамките на 42-рия парламент, който да е подкрепен от широка коалиция, начело с ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов отричат да водят разговори с БСП и ДПС.

Тече и хипотезата, че ще бъде направен опит правителството да остане максимално дълго на власт, за да номинира Станишев за еврокомисар. Други твърдят, че датата за падане на кабинета е определена - 19 юли.