Ден на траур е!

Днес и във вторник остават затворени училищата, детските градини и яслите в кв. "Аспарухово"

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите от трагичните наводнения във Варна и Добрич. Националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина. Освен разрушенията, които прични наводнението във варненския квартал "Аспарухово", то взе и 11 жертви. Един загина и по време на водната стихия в Добрич.

От 11:00 часа в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна президентът Росен Плевнелиев ще присъства на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в памет на жертвите на наводненията в страната. В много храмове ще се отслужи панихида за загиналите.
Днес и във вторник остават затворени училищата, детските градини и яслите в кв. "Аспарухово". Неучебните дни ще бъдат използвани за почистване и дезинфекция на сградите.

В деня на траур ще продължат възстановителните действия в най-засегнатите места. Очаква се да тръгне и проверката на щетите след стихията. На този етап няма дори приблизителна информация каква е стойността на разрушенията.