ВМС: Помагахме и продължаваме да помагаме

Животът

23-06-2014, 15:01

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

И днес над 100 военнослужещи от Военноморските сили участват в ликвидиране на последствията от наводнението

Във връзка с излязла в медии информация, че водата наводнила квартал "Аспарухово" е тръгнала от водохранилище на Военноморските сили, командването на флота заявява, че на територията на военните формирования от Военноморските сили в този район няма такова водохранилище.

Военноморските сили помагаха при евакуацията на хора от наводнения квартал "Аспарухово" и курортен комплекс "Албена". Помагаха и продължават да помагат при ликвидиране на последствията от природното бедствие, а не го причиниха те, информират от пресцентъра на ВМС.

Според изпратената справка, през нощта на 19 срещу 20 юни в действията по подпомагане на евакуацията са се включили военнослужещи с два ЗИЛ-а от военно формирование 38010 и автомобил УАЗ 469 от военно формирование 32140, които са били първата организирана група, започнала разчистването на ул. "Горна студена". Военнослужещи от формирование 32140 във Варна с автомобил УАЗ-469 са оказали съдействие и при отводняването на Военноморска болница. Моторен катер е извършил многократен оглед на Канал 1 "Море-езеро".

На 20 юни за евакуация на туристи в курортен комплекс "Албена" е било изпратено формированието за борба с наводненията от Пункт за базиране Варна с товарен автомобил "Шкода", микробус "Фолксваген", лодка тип "Зодиак" в състав от шестима водолази и двама шофьори и товарен автомобил "Краз 255" с двама военнослужещи от военно формирование 44320 Сенокос. С тяхна помощ са били извлечени 4 автобуса с туристи и евакуирани над 500 човека от хотелските комплекси.На 22 юни в ликвидиране на последствията от наводнението в "Аспарухово" са участвали над 100 военнослужещи от Военноморските сили, една фадрома и един самосвал.ВМС участват и днес с над 100 военнослужещи.