Спрягат за премиер финансист и учен

Новините

24-06-2014, 06:23

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Готвят второ правителство в този парламент

Спешни, неформални совалки между политическите централи направиха безпредметни планираните за вторник консултации в парламента, научи "Стандарт". "Сложната и динамична обстановка в страната" принудила първите хора в държавата да действат форсмажорно. И да проведат поредица разговори още вчера, довериха високопоставени източници в две от партийните централи. В ранните часове на следобеда стана ясно, че вече има вариант, при който да се сформира нов, широко коалиционен кабинет в рамките на този парламент. А премиер да стане международно признат български финансист или известен  наш учен. По жълтите павета тръгна слух, че председателите на парламентарно представените партии са провели неколкочасова среща вчера, научи още "Стандарт". Информацията ни бе потвърдена и от заместници на партийни лидери. 
Вчера вечерта високопоставени източници от БСП коментираха лаконично, че "може би консултации ще има във вторник". Миналата седмица след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев стана ясно, че крайното решение за дата за избори трябва да се вземе днес. И да бъдат обсъдени стъпките за плавен преход към политическа стабилизация до предсрочните избори. А лидерите да се обединят за провеждането им в една от неделите между 28 септември до 12 октомври.  
Лаконичните отговори по посока на евентуални консултации от политическите централи вчера бяха, че "вероятно такива ще има, но след вторник". Според новия план за широко коалиционен кабинет обаче правителството вероятно ще подаде оставка тази седмица. А за ден Х засега е отбелязан четвъртък. 
Днес в 10 часа на "Позитано" 20 ще има заседание на изпълнителното бюро, а парламентарните групи на БСП и ГЕРБ ще заседават съответно от 17 и 18 ч днес.