ГЕРБ няма да участва в правителство с този парламент

Новините

24-06-2014, 16:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Борисов бе категоричен, че няма да участва в консултации за дата на вота

ГЕРБ няма да участват в каквото и да било правителство в рамките на този парламент, стана ясно днес от изявление на лидера на партията Бойко Борисов. Той изрази надежда, че все пак управляващите ще решат за избори в средата на септември, макар че е готов да се съобрази с всяка дата, която предложат.

За днес бяха предвидени консултации за дата на предсрочен парламентарен вот, които се провалиха. На тях трябваше да бъдат обсъдени основните задачи, коинто парламентът трябва да изпълни до разпускането си, каквото реши КСНС при президента миналата седмица.

Борисов отрече да води консултации с която и да е друга политическа сила в страната. „Не виждам смисъл да се включваме в консултации, първо трябва да спечелим изборите. Никой не ни гарантира, че ще ги спечелим, важно е и с какво мнозинство, както и Реформаторският блок, АБВ, ББЦ колко хора ще вкарат в парламента“, поясни той и добави, че ако на предсрочните избори ГЕРБ е втора или трета политическа сила -„ще си подвие опашката и ще си стои в опозиция“.

Според Борисов не си струва да участва в консултациите, защото на тях трябва само партиите във властта да определят датата на вота и припомни, че останалите парламентарно представени партии „брутално” са нарушили споразумението.Той обясни, че от ГЕРБ не зависи кога ще е предсрочният вот, въпреки твърденията че неговата партия бави процеса на решение