Стартира откритият шампионат на Европа по бойни изкуства Golden Gate Bulgaria

Във Варна стартира открития европейски шампионат на Европа по бойни изкуства Golden Gate Bulgaria. Надпреварата се провежда в зала “Владислав” на спортен комплекс “Черно море”, като битките са със свободен вход. Те са за аматьори и са в няколко дисциплини – ММА, К-11, Граплинг и джиу-джицу. Общо 250 бойци са в морската столица за бойния фестивал.

Кулминацията на надпреварата ще е галавечерта Cage Of Glory в петък от 19 ч., за която ще се заплаща вход от 20 лева. На нея ще могат да бъдат видяни избрани финали от аматьорките турнири, две професионални срещи по ММА и две професионални срещи по К-1. Съперници в тези двубои ще бъдат изявени български и руски състезатели. Сред ВИП-гостите ще е и големият руски боец Олег Тактаров, а неговият международен промоутърски център „Звезда“ е съорганизатор на проявата е именно той. Изданието е съвместно и с руските федерации SUMA и TIME TO FIGHT.

Организаторите на Golden Gate Bulgaria разкриха, че са избрали Варна за домакин измежду много други кандидатури. Те са изключително доволни от условията в морския град и гарантираха, че бойния фестивал ще се провежда и друг път в града ни.