Пострадалите от наводнението се настаняват и в общинска база

Животът

26-06-2014, 12:26

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Имат възможност да се изнесат и на свободен наем, като местната администрация покрива направените разходи

Издадени са заповеди за евакуация на 122 административни адреса с общо 1083 адресно регистрирани. Община Варна предлага два варианта на напускащите домовете си в "Аспарухово" граждани. Осигурено е настаняване в общинска база, където са налични топла вода, храна и завивки. Пострадалите от наводнението имат възможност да се изнесат и на свободен наем, като местната администрация покрива направените разходи. Няма жители на района, които да са без подслон.

Продължава почистването и дезинфекцията на квартала. От общинското предприятие "Дезинфекция, дезинсекция и дератизация" съобщават, че използвания дезинфектант не е опасен за хората и няма нужда от карантинен период. Създадена е организация за раздаване на почистващи и дезинфекционни препарати по адреси.

Общо 5 мобилни екипа с представители на общинските дирекции "Социални дейности" и "Здравеопазване" продължават работа на терен. Създадените със съдействието на община Варна медицински пунктове също продължават своята дейност. При необходимост се осигурява безплатна здравна помощ в ДКЦ "Аспарухово".