Пловдив отбелязва 150 години от рождението на Петър Дънов

Мисия Пловдив

28-06-2014, 08:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

10 часа, зала "Съединение"

Днес в Пловдив ще бъдат отбелязани два юбилея – 150 години от рождението на учителя Петър Дънов и 100 години от изнасянето на първата публична беседа от цикъла "Сила и живот". 

Събитието ще се проведе в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей. Организирано е от общество "Бяло братство" в Пловдив и е замислено като публична изява, предназначена за широката общественост в града. Посветено е на кандидатурата на Пловдив за културна столица през 2019 г. Поканени са представители от Община Пловдив и от фондация "Пловдив 2019".

Срещата ще бъде открита в 10 ч. от директора на историческия музей н.с. Стефан Шивачев, а мястото на Петър Дънов в националния и европейски социално-исторически контекст ще бъде очертано от проф. Андрей Пантев.

Музикалната публика в Пловдив може да се наслади на следобедния концерт по музика на Учителя, в който ще участват водещи изпълнители, като Йоана Стратева, Магдалена Далчева и Стефан Далчев и трите сестри Гергинови, млади, но големи оперни таланти, вдъхновявани напоследък от музиката на Петър Дънов.