Трябват 30 млн. лв. за възстановяване на инфраструктурата във Варненско

Парите

28-06-2014, 11:12

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Всички областни и общински комисии работят

Над 30 милиона лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата във Варненска област, след наводнението. Това показа проверка на областната администрация след пороя на 19-и юни, съобщи БНР. По 300 комплекта телевизори, хладилници и печки е поискал кметът на район "Аспарухово" от МВР.

Междуведомствена комисия следващата седмица ще даде предписание за язовирите в община Аксаково, каза капитан Станко Станков, секретар на Щаба за защита на населението.

"Язовирната стена, преливникът, е разрушен, водата си върви нормално, реката е в коритото си. Язовирите над язовир "Ботево" също контролирано се изпускат, предвид очакваните валежи. Там няма опасност за хора и животни. Долище - по неотложни аварийни работи ще продължат да запълват дупките, да правят улиците проходими и след това ще се прави проект за улиците, за водохващането. Те заявиха, че имат достатъчно техника, справят се. Всички областни и общински комисии работят, навсякъде се чисти и няма опасност за населението", категоричен бе капитан Станков.