Бизнесменът, който измами Филип Киркоров ще лежи пет години в затвора

Крими

30-06-2014, 14:19

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Киркоров си върна апартаментите край Варна

Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата е 1 802 579 лева.

5 години ще лежи в затвора Пламен Маджуров, който измами Филип Киркоров.Той е съставил документ с невярно съдържание и получил без правно основание два апартамента на руската мегазвезда в комплекс "Порт Палас" в курорта "Св.Св.Константин и Елена". Общата пазарна стойност на апартаментите, обект на измамата е 1 802 579 лева.

Съдът оправда Маджуров, в съучастие с втория подсъдим Даниел Иванов, умишлено да е внесъл неверни обстоятелства в нотариалния акт за продажбата на жилищата. Първата съдебна инстанция наложи още две наказания на Пламен Маджаров като го лиши от право за срок от 8 години да заема държавна или обществена длъжност, свързана с управление на държавно или обществено имущество. За същия срок от 8 години Маджуров няма да има право да упражнява професия или длъжност, свързана с управление на чуждо имущество. Законът казва, че лишаването от права започва след изтърпяването на влязлата в сила присъда.

Вторият подсъдим по делото за измамата Даниел Иванов беше оправдан и по двете обвинения за извършени действия по измамата, като помагач и съизвършител с Маджуров.

Общо 1333 лева са разноските по делото, които осъденият ще заплати на държавата.

Съдът потвърди и мярката за неотклонение на Пламен Маджуров - "парична гаранция" в размер на 40 000 лева.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол пред Апелативен съд Варна в 15 дневен срок.