Джихат Кямил: Оставам в Хасково, спечелих с престоя си в Спартак

Янаки преподписва, на Коритото очакват окончателното решение на Роналд Донев

Халфът Джихат Кямил няма да носи фланелката на Спартак 1918 през новия сезон. Това каза самият футболист пред Varnautre.bg. Договорът на Кямил със "соколите" изтича днес, но той няма да се възползва от предложението за нов контракт, тъй като е взел решение да напусне клуба от "Селиолу".

Както е известно, в момента Джихат е в Хасково, където изкара пробен период. Халфът вече постигна устна договорка с шефовете на новака в "А" група, а подписването на договора е формалност.

На въпроса - "Приключи ли вече със Спартак", Джихат отговори - "Не няма как да приключа със Спартак. Това, че този сезон няма да играя за варненци, не означава нищо. Ще се радвам да се върна при "соколите" някой ден. Мога да кажа само, че спечелих с престоя си в този клуб".

С изтичащи договори са още Янаки Смирнов и Роналд Донев. Смирнов със сигурност остава в Спартак и през следващия сезон. Все още обаче няма яснота около Донев, който също е желан от Атанас Атанасов. Днес се очаква от клуба да се свържат с Роналд, който да обяви своето окончателно решение.

Както вече писахме, на Коритото очакват още един нов футболист, който трябва да се присъедини към отбора утре. До този момент "соколите" привлякоха десния бек Николай Костов, вратаря Ивайло Яначков, защитника Тодор Гочев и халфовете Коста Янев и Петър Казаков. С тима се готвят и трима юноши от старшата – Тодор Николов, Георги Щерев и Ивайло Русев.