Събарянето на копторите в Гъбената махала продължава (обновена)

Обитателите на останалите девет къщи ще бъдат приканени да си изнесат багажа

Шест незаконни постройки бяха съборени вчера в Гъбената махала.За днес остана да бъдат бутнати още девет. "Обитателите им, обявили желание за доброволното им събаряне, които вчера не осигуриха достъп на багерите, ще бъдат приканени да освободят постройките от лични вещи и принадлежности. След извършването на това действие доброволното им събаряне ще продължи по план", коментира във Фейсбук районният кмет Неделчо Михайлов.

Камионите и техниката, с които къщите се премахват са предоставени безвъзмездно на администрацията от частна фирма.

Вчера повечето от ромите коментираха, че "нямат хабер", че някой ще ги бута. Пред медиите Михайлов разясни, че е твърде възможно някой от стопаните на копторите, от петък до понеделник да са размислили за доброволното събарянe. Oт там е произлязло и недоразумението с това, че никой не си признава, че е готов да събаря доброволно.

10.45

Чрез социалната мрежа районният кмет обяви, че в петък продължава с доброволното събаряне на незаконните постройки в т.нар. Гъбена махала. "От днес имаме уверенията на обитателите, пожелали доброволното събаряне, че ще изнесат личните си вещи и мебели, за да да проведем мероприятието, докрай...",съобщи във Фейсбук Михайлов.