Предатели и мишки обединиха Левски, ЦСКА и Ботев Пд

Едните се хващат да оправят нещата, а другите излизат от дупката и отиват към друга такава

Обстановката в българския футбол не може да бъде спокойна. Има неписано правило, според което „А“ група трябва постоянно да е в напрежение. Именно в такава обстановка си проличават най-силно кои са истински мъже и кои са меко казано мишки. Едните се хващат да оправят нещата, а другите излизат от дупката и отиват към друга такава.

Последният такъв пример е на румънските ментета Александру Бенга и Сърджан Лукин. Двамата не спираха да обясняват на румънските медии, колко е хубаво в Ботев Пд. Веднага, след като врътнаха кранчето запяха нова песен и оставиха „канарите“ в труден момент. Ясно е – чужденци са и играят за пари. Безбройни са примерите, в които легионери са приемали присърце дадена кауза. А да приемеш Ботев като такава не е трудно – имат вярна публика, отличен проект и добър треньор. Но толкова за комшиите ни, да му мислят новите им клубове, които след време може да имат същите проблеми. Стискаме палци „канарите“ да закрепят положението и да продължат да бъдат фактор у нас, защото „А“ група има нужда от тях.

Г-н Домусчиев трябва да е наясно, че настоящите футболисти на Лудогорец също не са взели присърце емблемата на клуба и във всеки един момент са готови да напуснат, щом банковите им сметки бъдат замръзени.

В столицата също не е спокойно. Примерите от това лято не са един и два, а цели 4. Младият талант на Левски Стивън Петков избра да продължи кариерата си именно в Разград. От това „сините“ не загубиха толкова много, а дори спечелиха. В момента на тях са им необходими играчи, които да дадат буквално сърцето и душата си за клуба. Именно това накара Лъчезар Балтанов, Борислав Стойчев и Валери Домовчийски на драго сърце да се върнат на „Герена“. Бранителят дори отказа пачките на Цветан Василев, за да играе отново в любимия си клуб. А такива като Стивън Петков Левски със сигурност има в своята школа, но с тази разлика, че те искат да играят за първия тим, а не за пари.

На „Армията“ пък бе още по-горещо. Там първо си тръгнаха Омар Косоко и Джаксън Менди. Те отидоха в Литекс, защото там плащат редовно. Със сигурност не е защото са фенове на ловчанлии. Те дори не познават кратката история на „оранжевите“ под ръководството на Гриша Ганчев, но това е друга тема.

Именно Менди успя да влезе под кожата на Сектор „Г“ и то доста умело. Той се раздаваше в мачовете, а след тях тръбеше из социалните мрежи колко много обича „сесека“.

Последното предателство, макар и в по-лек вариант бе на Емил Гъргоров. Ок, Бадема е прав, че не може да се играе за без пари и постоянно да бъдат лъгани, но е факт, че той напуска „червените“ за трети или четвърти път в кариерата си. В същия момент един друг футболист- Иван Иванов се откава от една камара пари в името на „армейците“. Хора и хора, какво да ги правиш.

Можем ли обаче да се сърдим на футболистите, когато самите политици са ни такива- днес са със силните, утре срещу тях!

Още спортни новини четете в SPORTONLINE.BG.