Българите затлъстяват, спортуват едва половината

Животът

07-07-2014, 13:55

Снимка:

n/a

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Само един от трима се интересува от състава на това какво яде

Над 50% от българите не спортуват, а с различни тестени изделия закусват 26 процента от семействата у нас.

Месото е на трапезата на 52 % от младежите поне веднъж дневно, а колбаси консумират над 18 на сто от сънародниците ни. Това сочи проучване на специалисти, което сочи че се наблюдава прогресивен ръст на затлъстяването и при бременните, пише Дарик.

Приемането на свръх калории се превръща в епидемията на нашия век и ако в борбата с едно заразно заболяване ни помага медицината, то с калориите всеки трябва да се справя сам. Това са основните заключения на проучване, организирано със съдействието на здравното ведомство, здравната комисия и 15 болници в страната. Освен липсата на активност, се наблюдават и притеснителни факти за хранителните навици на българите.

При почти 70% от населението кафето присъства като задължителен елемент от закуската. Противно на съветите на специалистите 19% от българите ядат десерт на вечеря, а 12% - и на обяд.

Едва 37% са хората, които се интересуват от състава на хранителния продукт и при покупката му четат съдържанието.

Затлъстяването не е единственият резултат от нездравословния живот. Лошото хранене е не по-малко опасно за бъдещите майки и техните деца, припомнят медиците.