Деца се учат с танци и изкуство как да бъдат етнически толерантни

Варна Лайф

08-07-2014, 14:04

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Ученици от Аксаково изучаваха информационни технологии в полза на обучението по български език

240 деца от училищата в град Аксаково и село Изворско се учиха чрез средствата на танца, изкуството и общуването на междуетническа солидаронст. В рамките на 16 месеца проектът "Ръка за ръка, с поглед към света", финансиран от Оперативна програма: "Развитие на човешките ресурси".

"Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства" помага на децата да усвоят знания и умения от различни области, които да им помагат да намерят общ език с връстниците си от всички етноси.

По време на изпълнението на проекта на обща стойност 111 134 лева 120 деца от село Изворско, които са и основната целева група на проекта, посещаваха Общинския детски комплекс в Аксаково и участваха активно в 4 основни модула, обясни на заключителната пресконференция днес ръководителят на проекта Нели Петрова.

Учениците от ОУ "Климент Охридски", заедно със свои връстници от Аксаково изучаваха информационни технологии в полза на обучението по български език. Незабравимо за децата е участието и в екологичния модул, по време на който освен трупането на знания за опазването на околната среда, те изработват и различни предмети от материали от природата, подредени на финала на проекта в атрактивна изложба. Третият модул, заложен в проекта е изучаването на български народни танци, приет с огромен ентусиазъм от всички участници в проекта. Запознаването с народното творчество е четвъртият модул, наученото от който е представено на заключителен фестивал на етническата толерантност.

Освен обучението, децата, включени в проекта показват знания и умения във фотоизложба, изложба на художествени творби, а наученото в областта на общуването е приложено в рамките на 4 екскурзии, отчитат от управлението на проекта.