Варненци даряват книжки на болни деца

Животът

10-07-2014, 10:55

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На 18 юли в двора на болница "Св. Марина" ще има и специално детско празненство

Благотворителна кампания за събиране на детски книжки за децата в болница "Св. Марина" ще се проведе по уикенда. И в събота и в неделя, от 10 до 18 часа, до Летен театър в Морската градина ще бъде разположен брандиран кът.

Акцията е под надслов "Приказни усмивки- Дари книжка! Зарадвай болно дете!" и е част от дейностите в рамките на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в страната с помощта на специално обучени аниматори и мобилни библиотеки.

"Приказка без край" се реализира в България от месец ноември 2012 г. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

На 18 юли, в двора на болница "Св. Марина", от 11 до 13 часа ще има специално детско празненство, с много игри и забавления в компанията на актьорите Димитър Рачков и Бате Енчо. Тогава всеки желаещ ще има възможността и лично да връчи своята книжка за децата в лечебното заведение.