Президентът провежда консултации за финансите на държавата

Новините

14-07-2014, 08:45

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

На обсъжданията са поканени и главният прокурор Сотир Цацаров, управителят на БНБ Иван Искров и подуправителят на Калин Христов

Президентът Росен Плевнелиев ще проведе днес от 14.00 часа консултации с парламентарните политически сили и с изпълнителната власт за обсъждане на анализ на финансовото състояние на държавата, съобщава "Стандарт". Ще бъдат обсъдени и законодателните мерки, които би трябвало да бъдат разгледани от Народното събрание.

Поканата е в изпълнение на постигнатите на политическите консултации на 29 юни т.г. договорености за осигуряване на координация и гарантиране на приемственост и плавен преход към следващо управление.

За участие в консултациите президентът е поканил председателя на Народното събрание Михаил Миков и председателите на всички парламентарни групи, министър-председателя Пламен Орешарски, вицепремиера Зинаида Златанова и министъра на финансите Петър Чобанов.

На обсъжданията са поканени и главният прокурор Сотир Цацаров, управителят на Българската народна банка Иван Искров и подуправителят на БНБ Калин Христов.