Бутнаха първата къща в махалата, след нея събарят още три

Мисия Варна

14-07-2014, 11:55

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Росица Колева

Всичко от Автора

"Държавата открадна пари и сега ринат, за да се оправдават пред Европата", запени се възрастен ром

Първата къща, която бе нарочена за събаряне край Максуда на ул. "Страцин" 15, вече е съборена. След близо двучасовото закъснение на багера, който бе забавен заради енергото и ВиК, общинския имот, незаконно заселен от роми и окачествен като опасен, е вече в историята. Двете дружество "пропуснали" да спрат тока и водата, въпреки че са получили заповеди от районното кметство още преди седмица.

След събарянето на първата къща днес предстои багерът да бутне още три. Следващата поред е постройка на ул. "Черешово топче" 12, на която токът и водата също не са спрени и в момента служители на енергото свалят електромерите. Самонастанилите се обаче все още не са изнесли багажа си, а го правят в момента. Ромите са по заети с това да се карат със служители на районната администрация и кмета Христо Христов, затова че събарят домовете им.

Обитателите на къщата на "Черешово топче" 12 твърдят, че е здрава и няма нужда да бъде събаряна. 

"Държавата открадна пари и сега ринат, за да се оправдават пред Европата", запени се възрастен ром пред полицаи и служители от кметството. Той призна, че от 50 години живее в незаконната къща.

До края на деня ще бъдат съборени и две къщи на ул. "Капитан Райчо", също пълни със самонастанили се роми. Офанзивата по събарянето ще продъжи и в сряда, когато багери трябва да бутнат още 4 къщи.