Участниците във FUNCITY поемат към Рим

Те ще преминат през няколко европейски държави, като финалът ще бъде италианската столица Рим, където през октомври ще се проведе Международния конгрес на движението

След приключването на младежкия фестивал FUNCITY организаторите получиха покана за участие в Седмицата на движението (Move Week), която ще се проведе в Рим, Италия. Представители на различните спортни дисциплини ще направят демонстративно пътуване с кемпер, което ще стартира през октомври от Варна. Керванът ще премине през няколко европейски държави, като финална точка от пътуването му ще бъде италианската столица Рим, където в периода 22-25 октомври ще се проведе Международния конгрес на движението. Поканата за участие бе отправена от Ласка Ненова – представител на Международната Асоциация по Спорт и Култура и координатор на инициативата "Now We Move".

В събота бе проведен графити и стрийт арт проект "Архиграф", в рамките на който една от стените на Морска гара бе красиво обагрена с рисунки на морска тематика. Отново на Морска гара в късните часове стартира и Нощта на художниците под ръководството на школа „Дедал“, които създадоха уникална творческа обстановка с музика на живо, за да вдъхновят всички решили да се включат.

В рамките на същия ден бяха проведени и официалните демонстрации на рампа с кънки от екипа на "ТиймДизастър". За участниците бе осигурена специална рехабилитаторска шатра, в която всички спортисти и танцьори имаха възможност да се възползват от услугите на здравните специалисти. В събота приключи отворената сцена за танцови предизвикателства, където победител е Shifura Killatria. Лилианна Николаева спечели предприемаческото предизвикателство "Дизайн на маркетинг презентация за спонсори BG vs The World“.