Руснак брои $205,5 млн. за най-скъпата къща на Острова

Новините

15-07-2014, 14:04

Автор:

rpenkova

Всичко от Автора

“Хановър лодж” се намира в кралския Риджънтс парк в Лондон

Руският бизнесмен Андрей Гончаренко е новият собственик на най-скъпата къща във Великобритания. Той платил 120 милиона британски лири или 205,5 милиона долара за имота, разположен в един от най-престижните райони на Лондон, съобщи в. “Дейли мейл”.
Къщата се нарича “Хановър лодж” (Hanover Lodge) и се намира в кралския Риджънтс парк (Паркът на регентите). Точният адрес на Гончаренко в Лондон вече е Hanover Lodge, 150 Park Road, London, NW8 7RP.

Това е четвъртата покупка, която руснакът прави на лондонския пазар за недвижими имоти. Той притежава още имението “Мейфеър” за 70 милиона, както и две други къщи за 41 и съответно за 15 милиона лири. Гончаренко е собственик на четири имота в Лондон на общата стойност от 250 милиона британски лири или 428 милиона долара.

Източникът на средствата на бизнесмена не е очевиден, той никога не е присъствал в класацията на милионерите на сп. “Форбс”. За руския бизнесмен обаче това очевидно не е проблем. Той има намерение да изхарчи още 1,2 милиона лири за ремонтни дейности на “Хановър лодж”.