Във Варна умуваха за качествата на "Новия полицейски лидер"

Мисия Варна

16-07-2014, 11:29

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Очакванията са да се постигне по-качествен подбор на служители, перспективи за кариери, ефективни професионални лидери и др.

Проектът "Новият полицейски лидер" беше представен днес във Варна, предаде Радио "Фокус" - Варна.

Очаква се чрез реализацията му да се постигне по-качествен подбор на служители на МВР, перспективи за кариерно развитие, ефективни професионални лидери в службите и дирекциите, умели ръководители на екипи, компетентни в разследването полицаи, успешно и своевременно овладяване на кризисни ситуации и формирането на нова управленска култура.

Темите на обученията са разделени в три модула, които включват "Подбор и кариерно развитие", където се конкретизират процедурите по планиране, подбор и оценка на кариерното развитие, модул  "Лидерски стил и мотивация", където се изграждат и управляват екипи и ресурси и "Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи".

Там се повишава общата и специализираната психологична подготовка при разследването на криминални престъпления и овладяването на критични инциденти и се повишава компетентността при съпътстващите управленско-административни процедури.

Ръководителят на проекта Светлана Сотирова посочи, че той се изпълнява с финансовата подкрепа на оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Срокът за изпълнение е 24 месеца и се очаква проектът да завърши до 2015 година.