Кои са най-високоплатените актьори според "Форбс"

Класацията оглави Робърт Дауни-младши

Американското списание "Форбс" публикува годишната си класация на най-високоплатените актьори в Холивуд. Тази година, както и минлата тя отново е оглавена от Робърт Дауни-младши, забогатял със 75 милиона долара от юни 2013-та, редаде ИТАР-ТАСС

Както отбелязва изданието, основната сума от доходите на 49-годишния екранен кумир е дошла от блокбастъра "Железният човек -3", който се превърна в най-касовия филм за 2013 г., реализирал приходи от 1,2 милиарда долара.

Второ място в класацията е отредено на бившия кечист Дуейн Джонсън - Скалата, който е заработил за 12 месеца 52 милиона долара. По-късно през годината ще се появи на екран лентата с негово участие "Херкулес", а през 2015 година филмът "Сейнт Андреас".

В челната тройка намери място Брадли Купър, номиниран за "Оскар" за ролите си в "Наръчник на оптимиста" и "Американска схема". Годишният му приход възлиза на 46 милиона долара.

На четвърто място е поставен Леонардо ди Каприо с 39 милиона долара, изиграл главните роли две запомнящи се ленти - "Вълкът от Уолстрийт" и "Великият Гетсби".

На пета позиция в класацията на "Форбс" фигурира звездата от филма "Тор:Светът на мрака" Крис Хемсуърт с 37 милиона долара.

В първата десетка влизат Бен Афлек и Крисчън Бейл с по 35 милиона долара годишни приходи, Уил Смит и Марк Уолбърг респективно с по 32 милиона.