Остават 10-ина дни до старта на плувния маратон Галата - Варна

Спорт

22-07-2014, 12:43

Снимка:

varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Венци Айдарски първи на Галата - Варна

Финалът на плувния маратон Галата-Варна

3 август: Всички желаещи да вземат участие трябва да се явят в 7:30 часа на Морска гара

С пълна сила върви организацията на плувния маратон Галата – Варна. 74-ото издание на най-старата плувна проява у нас е на 3 август. На работно заседание на организационния комитет стана ясно, че всички задачи по ресори вървят в график до момента, няма изоставане в подготовката. За направеното до момента според предварителния разчет отчет направи Румяна Йосифова като член на оперативното бюро към организационния комитет. Калояна Димитрова, председател ПСК "Черно море", изказа благодарност на морските фирми и морския синдикат, дали своята финансова подкрепа на маратона, както и на Българския морски квалификационен център за безвъзмездното осигуряване на хидробуса "Атанас Димитров" с който да се извозят до нос Галата участниците в маратона.

"Благодарим за традиционната и в рамките на пълномощията помощ на ВМС, "Гранична полиция", "Морска администрация" и на фирмите от морския и туристическия бранш, осигуряващи и тази година успешното провеждане на маратона! Благодарим и на община Варна, която своевременно осигури финансовите средства за подготовката на състезанието“, заяви Румяна Йосифова.

Заслужилият деятел на спорта, ветеранът по плуване Васил Дачев, припомни, че за да има нашият град едно от най-старите и дългогодишни състезания като маратона Галата - Варна заслугата е не само на първопроходците инж. Георги Бърнев, Васил Кърджиев и д-р Дерменджиев, преплували варненския залив от Варна до нос Галата на 15 август 1914 г., но и на Ецко Цеков и Надежда Парушева, дали своя принос като многогодишни организатори на маратона.

Заседанието, водено от Кристияна Генчева – началник на общинския отдел "Спорт", приключи с пожеланието и тази година маратонът да привлече рекорден брой участници, за което вече има създадена отлична организация.