Правителството раздаде 18 млн. лева, оставка още няма

Новините

23-07-2014, 15:30

Снимка:

© БГНЕС/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Премиерът решава кога да я подаде

Правителството е обсъждало подаването на оставка на редовното си заседание днес, 
но премиерът ще реши кога да я подаде. Това стана ясно след края на последното заседание на МС. В следващите часове медиите ще получат информация за оставката на правителството от премиера, уточни вицето Даниела Бобева. Кандидатура за еврокомисар днес обаче не е била сред обсъжданите теми. Сред спряганите имена е това на външния министър Кристиан Вигенин 
На самото заседание кабинетът одобри редица допълнителни разходи в различни сектори. Гласувани бяха допълнителни 3 млн. лв. по бюджета на социалното министерство, с които ще се продължи заетостта на наетите безработни по Национална програма "Сигурност", осигуряваща заетост в дейности по опазване на обществения ред предимно в малки населени места. 
На Министерството на образованието и науката се предоставя трансфер по бюджета на Българската академия на науките за 2014 г. от 4 млн. лева. Парите ще се използват за изграждане на многофункционален компютърен комплекс, разположен в Института по информационни и комуникационни технологии на БАН. 
Допълнителни разходи бяха одобрени и по бюджета на Министерството на финансите в размер на 7 365 000 лв. - за неотложни разходи за изпълнение на дейности на приходните агенции, свързани с повишаване на бюджетните приходи и за намаляване административната тежест за бизнеса, с цел изпълнение на приоритетите на правителството. 
Допълнителни разходи ще има и по бюджета на Националната разузнавателна служба в размер на 2 млн. лева. - за покриване на неотложни текущи разходи - обезпечаване на дейността на НРС и изплащане на дължими обезщетения при освобождаване от военна служба. 
1 млн. лева допълнителни разходи има и за Министерство на земеделието и храните за закупуване на противоградови ракети във връзка с усложнената метеорологична обстановка в страната. На миналото си заседание правителството също отпусна за това допълнителни 1.2 млн. лв. 
С друго свое постановление правителството одобри допълнителни разходи за 2014 г. в общ размер на 350 000 лева. По бюджета на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се отпускат 300 000 лв. за ремонт и преустройство на предоставените за нуждите й работни помещения в Пловдив. 50 000 лв. се отпускат на Комисията за защита от дискриминация .