На ул. "Мадара" се молят за поне малко асфалт

Без цензура

23-07-2014, 18:29

Снимка:

Иван Иванов

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Варненци със смели идеи каналът в Левски да бъде преобразуван във велолея и парк

Един от варненците, живеещи в района на канала на ул. Мадара в кв. Левски, където няколко карета изцяло бяха застроени с нови кооперации, изпратиха до редакционната поща [email protected], писмо, описващо състоянието на улицата край канала. Будните гражданите не се оплакват, а самоотвержено търсят съдействие за решаването на инфраструктурните проблеми, а най-вече са готови със свежи и смели идеи за преобразяването на района. Вижте цялото писмо:

"Живея на улица "Мадара", район "Приморски" - точно до канала.

Харесвам естествената зеленина около рекичката, харесвам района и бих искал да започна да харесвам и инфраструктурата. Мислех да изпратя на редакцията ви кратко писмо с няколко снимки, изразяващи ужасното състояние на улицата ни и също така да опиша накратко как новообразувалото се каре с нови кооперации е все едно забравено от община Варна, мислех да намекна за платените от всеки един жител данъци и за тяхното оползотворяване.

Понеже така или иначе го упоменах, ще продължа на конкретния въпрос и това което искаме, а то е поне малко асфалт и заличаване на огромните кратери, наричани накратко дупки.

Борим се да бъдем културна столица, град за пример и все такива...

Осъзнаваме, че Кметът прави в момента много повече, отколкото е направил предишният ни Кмет за предходните осем години, но също така не знам какво е заложено в общината на дневен ред за ремонт и кога? Питаме от кого и как можем да получаваме подобна информация?

Конкретно за ул. "Мадара" не знаем дали изобщо ще бъде асфалтирано карето някога? Добре е, ако каналът бъде подсилен и бъдат направени отводнителни системи, които да се използват за директното оттичане на вода в него, с което ще решат част от проблема с редовно наводнена Варна. Да не говорим, че каналът може да баде използван за нещо много по-смело и красиво. Може да бъде изцяло закрит, озеленен отгоре и да бъде изградена велоалея, свързваща така наречения студентски град и морската градина.

Не знам дали е твърде смело да си представя градинки, алея за велосипеди, парко места и дори красиви изкуствено изградени скатове, имитиращи мини водопадчета. Защо винаги да даваме за пример други държави, защо да не докажем, че и ние можем веднъж да изградим от Нищо-Нещо.

Не знаем как да се обърнем към кмета и да дадем гласност на нашето искане и нашите идеи.

Питаме, дали не може да се използват евро субсидии за изграждането на подобен изкуствен парк и защо не бъде организиран конкурс с идейни проекти за това? Нека младите хора вземат в свои ръце поне малка част от изграждането и развитието на Варна.

Изпращам ви актуални снимки след последния проливен дъжд.