С 5 кг по-млади след морето

Новините

25-07-2014, 07:14

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Процедурите за разкрасяване и отслабване са задължителни през ваканцията

Прекрасна почивка, след която да се върнеш с 5 кг... по-млад! Съчетаването на лятната ваканция със спа и разкрасяващи процедури вече е задължително. Хората със здравословни проблеми предпочитат да комбинират лечение по клинични пътеки и отдих в специализирана болница за рехабилитация "Тузлата" в Балчик. Входът за калолечебницата е 5 лв., срещу които всеки има достъп до езерото с лечебна кал за 3 часа. Може да се намаже, да изсъхне и се потопи в солените води на здравословния водоем. Гостите в санаториума ползват и допълнителни медицински процедури - нагревки, масажи и други, които се назначават от лекарите след медицински преглед.

Освен "Тузлата" в Балчик със специализиран медицински център, в който се предлага широка гама от услуги, разполага и най-големият курорт по Добруджанското Черноморие - Албена. Тук човек може да избира между процедури за красота през релакс до здраве.

Българите са сред най-редовните потребители на специализираната програма "Витал" за отслабване, като я съчетават с антицелулитни и козметични процедури. 539 лв. е цената за един пълен курс. Сред най-масовите гости на Медицинския център за различни здравословни програми са руските туристи. Те предпочитат процедурите с лечебна кал, която медицинският център в курорта си доставя от находищата в района. Тези гости идват с предварителни резервации за услугите, казват от туристическото селище. Наблягат също и на инхалации с морска вода и други процедури с природни лечебни фактори.

Индивидуалните руски туристи пък харесват електролечението и козметичните програми - сред най-предпочитаните са кавитация, криотерапия, колагенова терапия и кислородната капсула. Тя се използва за подмладяване на кожата чрез кислородотерапия. Alpha Led Oxy Spa предлага изобилие от 30-минутни програми: антицелулитна, антистресова, детоксикираща, релаксираща, енергизираща, против безсъние, срещу преумора, за работохолици и т.н.

Специализираният екип от центъра препоръчва, когато времето не е подходящо за плаж, да се направи ГУНА - колагеновата терапия. Чрез нея се постига намаляване на видимите признаци на състаряване, намаляване на бръчките и овлажняване на състарената кожа.