Варна търси таланти в "Младост"

Варна Лайф

26-07-2014, 19:41

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна търси своите таланти

ВИДЕО: "Младост" е първият район на града, където се провеждат кастингите

Търсенето на талантите на Варна започна от район "Младост". Десетки участници се изявиха на сцената в спортно-развлекателния комплекс в квартала. Кой с кавал, кой с песен, кой с танц -  всички получиха овациите на публиката. 

В кастинга, който ще се провежда в 5 поредни съботи, във всички райони на Варна, могат да се включат притежателите на какъвто и да е талант. Певци, артисти, музиканти и танцьори се изявяват пред публика, а във вторият кръг, който ще е на 30 август на входа на Морската градина, ще бъдат избрани финалистите. 

В конкурсите могат да участват деца, младежи и възрастни без ограничение на пол, възраст и стил на изпълнение в областта на певческото, инструменталното и танцовото изкуство, индивидуално или в групи и формации.

Няма ограничение в броя на участниците във вокалните групи и инструменталните формации. 

Според регламента кандидатите подготвят 2 изпълнения, които трябва да са с максимална продължителност не повече от 3 минути за първото и 4 минути за второто. Музикалният съпровод е по избор на участниците.

Кандидатите ще бъдат оценявани за изпълнителско майсторство, сценично поведение и общо художествено въздействие, както и за подбор на музикален съпровод.

Компетентно жури, различно за петте района, ще оценява и класира участниците. От всеки районен конкурс журито ще реши кои да бъдат допуснати на финалния конкурс на 30 август.

Следващият конкурс е в район "Владислав Варненчик", на 2 август, в залата на Народно читалище "Петко Р. Славейков". За 9 август е предвидена изявата на всички кандидати от район "Одесос", а мястото е Сцена "Раковина" в Морската градина. Район "Аспарухово" ще пее и танцува на 16 август, в двора на ОУ "Христо Ботев". Район "Приморски" ще се изяви на 23 август на сцена "Амфитеатър" под Пантеона в Морската градина.

Начален час на всеки от конкурсите е 17:00. Входът е свободен. Организатор на събитието е "Сънрайз мюзик" ООД. Проектът се финансира от Община Варна в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. и е под патронажа на районните кметове във Варна.