Борисов дава Бареков на прокурор

Крими

28-07-2014, 06:10

Снимка:

в. Монитор

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

Иска проверка на архивите на МВР, НРС и ДС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов реши да сезира главния прокурор Сотир Цацаров за отправени от Николай Бареков клеветнически твърдения по негов адрес.

Повод за това станаха вчерашните изявления на председателя на ББЦ, в които той обвини експремиера, че е 30-годишен проект на ДС и е прочиствал досиета в МВР.

В писмото си до Цацаров, разпратено от ГЕРБ до медиите, експремиерът настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Бареков, обвинител N1 незабавно да провери всички негови твърдения, които категорично не отговаряли на истината. Борисов иска също така проверката да обхване и архивите на МВР, НРС и ДС.

Освен това лидерът на ГЕРБ приканва обвинител N1 да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи в образуваните вече дела от частен характер срещу Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения.

Борисов настоява и за проверка с оглед на съмненията му за подготовка на умишлено фалшифицирани компромати с цел публичното му дискредитиране.

Бареков предизвика остра реакция срещу себе си и от страна на бившия зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков, който според него заедно с Ботьо Ботев следил Борисов заради отказа му да сътрудничи на Първо главно управление на ДС.

"Категорично искам да кажа, че много хора съм следил и наблюдавал за близо 30 години служба, но с г-н Борисов не съм се занимавал. Просто не са стекли така нещата. Ако г-н Бареков е замесил моето име, това означава, че или някой го е подвел, или просто говори абсолютни лъжи и интригантства. Ако Бареков си е позволил да намесва конкретно моето име, този път ще заведа дело срещу него, защото ми омръзна сульо и пульо да се упражнява върху мен. Понеже е голям мъжкар, нека да се откаже от депутатски си имунитет, когато тръгна да го съдя. Той претендира, че той е най-точният, коректен и почтен човек и изведнъж излиза и говори стопроцентови измислици. Ако има някакви документи, да ги предаде на главния прокурор", коментира пред ПИК Драшков.