Ресторант изхвърля боклука си в морето край Варна

Новините

30-07-2014, 13:00

Снимка:

© Elena Eneva/христо.com

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Служителят се опитал да прикрие ситуацията като съобщил, че сутрин извозват сметта с лодка до депо за отпадъци

Варненци станаха свидетели на истинска вандалщина от страна на недобросъвестни ресторантьори. "Става въпрос за хотел "Романтика", който се намира под фара на квартал "Галата", алармира пред Varnautre.bg един от очевидците, който предпочете да не публикуваме името му. "Хотел-ресторантът притежава малък кей, по-който туристи и жители на Варна имат възможност да се разходят и да се полюбуват на красивите забележителности на природата. С мои приятели правехме именно това, когато служител на хотела най-нагло и безцеремонно се приближи до средата на кея и изхвърли във водата шестдесет - седемдесетлитрови черни чували пълни с всякакъв вид смет, която после се разпиля и започна да се носи всички посоки", разказа шокираният варненец.

Възмутени от постъпката на въпросният служител, хората му поискали обяснение. "Той се опита да прикрие ситуацията, като ни съобщи, че сутрин извозват сметта с лодка до депо за отпадъци. Не видяхме нищо такова, а само факта, че ресторантът не спазва необходимите предписания от закона за изхвърляне на сметта. За жалост има хора, които поставят на преден план собственото си парично благополучие, пред бъдещето на нашите деца и природата", завърши възмутеният читател на Varnautre.bg.

Еколозите от район "Аспарухово" се ангажираха да извършат проверка на сигнала. "Ще отидем на място, ще проверим къде си изхвърля боклука въпросният ресторант и ако установим нарушение ще бъде наложена санкция", обясни Милена Светославова от отдел "Екология" в районното кметство "Аспарухово", на чиято територия се намира ресторантът.