Концесионер дава под наем и преносими чадъри

Животът

31-07-2014, 10:58

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Търсят спешно решение за път към плаж "Батово"

Ценоразпис на услугите на плаж "Батово", намиращ се между Кранево и курорта "Албена", хвърли в паника летовниците. Освен таксата за ползване на чадър, шезлонг и шалте на табелата е отбелязан и наем от 4 лв. за "чадър за поставяне в свободната зона". Това е нарушение на закона. Всеки концесионер е длъжен да предоставя зона, в която всеки може сободно да плажува без да ползва платените услуги като чадър и шезлонги, алармираха читатели в редакцията на varnautre.bg.

Текстът на табелата обаче, макар и подвеждащ, съобщава за нова услуга, а не за ограничение на правата на летовниците, научи varnautre.bg. Наемателят на плажа, който го стопанисва от името на концесионера "Албена" АД, предлага преносими чадъри, които всеки може да забие където си иска в свободната зона на пясъка. Особено голяма е тя около устието на Батовска река, която отделя ивицата от курорта "Албена". Цената за наем е 4 лева. Всеки летовник, дошъл на плажа със собствен чадър, може да го използва без да плаща за това, увери Руслан Йорданов старши мениджър "Спорт" на "Албена" АД.

По-тежък проблем с плаж "Батово" решават в момента концесионерите от "Албена". До уникалната ивица пред гората на резерват "Батова" се стига по черен път, започващ от най-северната улица на Кранево. В края на миналата седмица пътят беше запушен от собствениците на нов хотел и се наложи желаещите да стигнат до плажа да обикалят през полето. Част от новия маршурт минава през паркинга на хотела, на който текат ремонтни работи и пречат на движението. През уикенда се наложи полицейски патрул да пристигне на мястото, за да осигури достъп до "Батово". "Чакаме решението на кметовете на Кранево и на община Балчик за алтернативен маршрут до плажа", каза Руслан Йорданов.