Икономисти: Няма да стане нищо фатално, ако бюджетът не бъде актуализиран

Новините

31-07-2014, 12:06

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

При адекватен служебен кабинет няма опасност от никакви апокалипсиси

Актуализацията на бюджета е неадекватна. Сериозни икономисти не могат да я подкрепят в този й вид. Това мнение изрази в интервю за Нова телевизия бившият председател на икономическата комисия в Народното събрание Мартин Димитров. По думите му президентът в момента може да каже каква е номинацията му за финансов министър и перо по перо да обяснят какво е необходимо за стабилност на държавата.

Според Мартин Димитров при адекватен служебен кабинет няма опасност от никакви апокалипсиси. Финансистът Емил Хърсев също е на мнение, че в държавата няма да стане нищо фатално, ако бюджетът не бъде актуализиран.

"От неуредици в самата икономика могат да се получат провалите и от това, че самото развитие се спъва", поясни Хърсев.

Двамата коментираха и ситуацията около КТБ и банковата система у нас. Мартин Димитров попита какво се случи с международни одит по отношение, който трябваше да бъде направен.

Той смята, че трябва да се извадят кредитните досиета, за да отпадне банковата тайна и да се води кой кой е, информира news.bg.

Емил Хърсев коментира, че международният одит се базира на информация, генерирана от самата банка. По думите му одиторите нямат квалификацията за това да преценят кой кредит е добър и кой лош. Няма яснота какво вършат квесторите в банките.