Рекорд: 280 плуваха от Галата до Варна

Спорт

03-08-2014, 16:28

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Популярният плувен маратон събра рекорден брой участници

Рекорден брой участници стартираха в 74-тото издание на плувния маратон "Галата - Варна". Общо 280 ентусиасти – с двама повече от миналата година, се впуснаха в битката за призовите места в популярната плувна надпревара на Варна.

"Този невиждан досега интерес към маратона е сигурен признак за популярността и значението на това състезание", сподели кметът на града Иван Портних по време на церемонията по награждаването на призьорите. Градоначалникът поздрави всички участници, като им пожела здраве, дълголетие и още бъдещи спортни успехи.

Първото място при мъжете извоюва Теодоси Чернев от Бургас, който само на 18 години преплува разстоянието за 51 минути и 53 секунди. Плувецът е състезател на клуб "Бриз Бургас".

На 5 секунди от победителя се класира 16-годишния варненец Арсений Бекетов от ПСК „Черно море“, а третото място отиде при още един състезател от Бургас – Цанко Цанков с време 52 минути и 3 секунди.

Първа при жените се нареди Никол Кошеджийска от Пловдив с време 58 минути и 4 секунди. Веднага след нея в класирането застава Габриела Георгиева с време 1 час и 2 минути, следвана от Мария Златкова от София с време 1 час и 5 минути.

Победителите получиха отличията си от кмета на града Иван Портних, заедно с Коста Андреев – Началник на щаба на ВМС и Иван Луков – председател на общинския съвет в морската столица.

Специални награди бяха връчени и за най-възрастен участник, който е и с най-много участия в маратона – Кольо Димитров. За най-добре представил се варненец наградата отиде при Арсений Бекетов. Иван Иванов взе наградата за най-добре представил се плувец с физически увреждания.