На 29 години имаме най-много приятели

Животът

04-08-2014, 14:50

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Офисът е най-вероятното място за създаване на нови приятелства

Когато сме на 29 години имаме най-широк кръг от приятели, които наброяват около 80 души, констатира британско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".Това е възрастта, в която повечето хора вече са навлезли в кариерата и са се сдобили с нови другари от службата. В същото време те не са прекъснали връзките със своите съученици и състуденти, които се причисляват към най-доверения им кръг.

Eдна трета от анкетираните в проучването, поръчано от хранителната фирма Genius Gluten Free, доверили, че по-често общуват с колеги, отколкото с приятели и близки. А 38 на сто от запитаните признали, че са се сприятелили най-малко с 10 души на работното място.

Според резултатите от анкетата сега офисът е най-вероятното място за създаване на нови приятелства поради дългия работен ден. Напрегнатата работа също е фактор за търсене на трайни връзки с хора единомишленици от службата. Най-много приятели в офиса имат работещите в маркетинга (около 40). Готвачите също се радват на голям кръг от приятели (33). Следват военнослужещите (32), художниците и дизайнерите (27) и кадровиците (21).

При средностатистическия британец 17 от 64-те му приятелства са се зародили на работното място, а е близък с още 14 съученици и състуденти. Най-малко 14 от приятелства му са започнали в кръчмата, или при общи интереси и споделени хобита.

Изследването обхванало 1 505 пълнолетни британци. То констатирало, че най-добрият начин за заздравяването на приятелствата в офиса били съвместните обяди. Тридесет и девет на сто от анкетираните доверили, че клюкарствали за другите по време на обедната почивка.