Змия падна от небето върху мъж на плажа

Животът

04-08-2014, 17:07

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Летовникът от Ардино заплашва да съди концесионера

Змия падна от небето на плажа на ваканционно селище "Бялата лагуна" край Балчик и изкара акъла на родопчанина Мехмед и групата почиващи от Норвегия. Оказало се, че птица изпуснала влечугото, което тупнало точно до кърпата на мъжа, пише rodopi24.

Докато скандинавците обяснявали с умерен тон, че това е неприятна изненада, Мехмед, заплашил собствениците на комплекса със съд. "Изкара ми акъла. Цял ден плуваме със змиите, ама и от небето да те атакуват, това вече е много. Детето много се изплаши", обясни Мехмед.

"Бялата лагуна" е затворен тип комплекс, с богата и красива растителност. Намира се между градовете Балчик и Каварна, в едно от най-красивите кътчета по Северното Черноморие. Морето на това място е малко заблатено, и задръстено с водорасли, риби и… змии. Заради белите варовикови скали мястото е наричано Бялата лагуна, но и "Змийския бряг" заради влечугите, допълва Блиц.

Още същия ден Мехмед решил да напусне комплекса и да се прибере и да заведе дело. Не искал и да чува за компенсации, подаръци. Отказал бонус от 5 дни безплатна почивка. Управителят на един от хотелите обаче забелязал в картата за регистрация на Мехмед, че живее в Добрич, но е родом от село Диамандово, община Ардино.

"Вие сте от Диамандово, селото от което е и собственикът на един от хотелите в селището. Може би отдавна да сте напуснали родния край, но няма как да не сте ритали топка заедно", казал управителят.

"Шашардисах се. Питам „Кой, бе?", разказва Мехмед. "Мехмед Дикме . Ваш адаш, бившият министър на земеделието", допълнил управителят.

Последвал дълъг разказ за инвестицията на брега на "Змийския остров". Накрая Мехмед се извинил, че е направил голям скандал и останал още една седмица в комплекса, разбира се, без да плаща.

Мехмед Дикме е бивш кмет на Ардино, а по времето на правителството на НДСВ и ДПС беше за кратко и земеделски министър.