Цонев, пак ли ще купуваш циганския вот във Варна?

Без цензура

04-08-2014, 17:27

Автор:

Мариян Тончев, Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Явно на някой спешно са му необходими парички за махалите, за да иска спешно изтегляне на влоговете от КТБ

Тази сутрин един от злодеите, заради които стотици хиляди излязоха по улиците миналата година, изненада дори претръпналите на политическата депесарска наглост. Острието на турскочервената власт Йордан Цонев призова колегите си в почти закритото 42-ро Народно събрание да подкрепят приемането на законови поправки позволяващи до 20 дни изтеглянето на кинтите от КТБ.

Гледам и не вярвам на ушите си! Чак за толкова малоумни ли ни взеха? Много пъти съм казвал, че ние и само ние сме си виновни за дерибействата на ДПС. Защото ако гласувахме масово, купеният вот по махалите щеше да е неутрализиран, абсолютната власт на Йордан, Делян и Местан нямаше да е нищо повече от лош спомен в новата ни история. Но нашего брата обича да е активен по социални мрежи и форуми. Дай му акъл да ръси на воля, пък, когато веднъж на 4-ри години се наложи да бъде гражданин, се връзва на Бареков и отива за гъби. Рядко, но съдбата дава и втори шанс. Трети, обаче, едва ли ще има.

Хайде чичовците от село ги разбирам. Политиката ги касае едва след третата ракия в кръчмата в края изморителния работен ден. Но къде са протестиращите, къде са вносителите на сигнали срещу Василев и КТБ сега, когато ДПС и Цонев подготвят грабежа на века? И то точно преди началото на предизборната кампания. Отдавна Движението - съвсем резонно – не разчита изцяло на турския вот. Все повече представители на този етнос гласуват за ГЕРБ, за Реформаторския блок, все пак Касим Дал отцепи не малко парче от електоралната баница на Доган, включително и от прословутите гласове на изселниците.

ДПС завладя ромските махали в големите градове и циганските села в Северозапада. Най-бедният регион на ЕС е редовен донор за партията на Местан в последните няколко вота. За съжаление не само мургавите ни сънародници се продават за кебапче, бира и 20 лева. Безработицата е рекордна, препитание и доходи липсват. В следствие на това хиляди българи паднаха в клопката на Сараите, станали лесна плячка за уродливата корпорация, която сякаш за подигравка с българския народ, е наречена Движение за права и свободи.

Оказва се, че ненаситната паст на ламята ДПС нещо остана празна след замразяване на сметките в КТБ. Ето защо Цонев бърза да връща гарантираните депозити. Явно на някой спешно са му необходими парички за купуване на гласове във варненските махали. Там където председателят на бюджетната комисия се справя чудесно - не може да му се отрече. А дали ще успее да си напазарува пак ромския вот във Варна зависи от будната съвест на гражданското общество. Ако хората се събудят, колкото и да купува ще види 43-ия парламент през крив макарон.

Истината за КТБ трябва да излезе наяве. Но хич не съм сигурен в чистите намерения на Цонев и компания. Единственият легитимен орган, който може да реши кризата в банката, е новото дясноцентристко правителство, избрано в условията на висока активност след 2 месеца.

А Цонев – той отива в глуха опозиция.