Военноморският музей отбелязва "Седмицата на морето"

Животът

05-08-2014, 10:30

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На 8 август ще бъде представена книгата "Записки от архивите на българския военноморски флот 1944 – 1959" с автор Петър Даскалов

С няколко събития Военноморския музей във Варна ще отбележи "Седмица на морето", която се провежда от 4 -ти до 10-ти август.

На 6-ти август, в 11.00 ч. ще бъде открита гостуваща изложба живопис под надслов "Северният български бряг в картини". Изложбата представя творбите на 22-ма български автори, които притежава Община Шабла. Те ще бъдат подредени в залата за временни изложби на музея.

На 8-ми август, в 11.00 ч. ще бъде представена книгата "Записки от архивите на българския военноморски флот 1944 – 1959" с автор Петър Даскалов. В нея на широката публика са представени документи по възлови въпроси от доскоро секретни архивни фондове, на базата на които изследователят разкрива влиянието на Студената война и съветизацията върху задачите, състава и цялостния облик на българските ВМС в периода.

На 10-ти август - празникът на българските Военноморски сили, музеят ще приема безплатно своите посетители през целия ден.